Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ, ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΥΓΧΡΩΤΙΣΜΟΥ

Καλούμε τους γονείς «να είναι προσεκτικοί» και «κυρίως δεν θα πρέπει να συνωστίζονται γύρω από το σχολείο».

«Δεν πλησιάζουμε την πόρτα του σχολείου και αποφεύγουμε τις κοινωνικές επαφές έξω από το σχολείο για να μην υπάρξει διασπορά του ιού» ενώ ειδικά για τους ηλικιωμένους «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πλησιάζουν την πόρτα του σχολείου με κόσμο».

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε  τη δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων) από τη Δευτέρα 11/1/2021.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος σε συνεδρίασή του την 8η Ιανουαρίου 2021 λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και την ανάγκη ενίσχυσης των μέτρων για την αποφυγή συγχρωτισμού μαθητών και γονέων αποφάσισε επιπλέον μέτρα πρόληψης από τον κορωνοϊό αναφορικά με δύο κυρίως ζητήματα τα εξής:

  • Τον συγχρωτισμό γονέων, κηδεμόνων και άλλων που συνοδεύουν τα παιδιά στο δημοτικό σχολείο.

Θα υπάρχει πλέον η πρόβλεψη:

  • Για την ώρα προσέλευσης ισχύουν οι οδηγίες που δόθηκαν στις 11/09/2020. Περισσότερα διαβάστε εδώ:

 https://5dim-peram.att.sch.gr/?p=1039

Η προσέλευση των μαθητών/τριών των τάξεων Α’ και ΣΤ’ θα γίνεται από ώρα 8:00 έως 8:15.

Επιπλέον οδηγίες: οι γονείς/κηδεμόνες αφήνουν τους μαθητές/τριες έξω από την κεντρική είσοδο του Σχολείου επί της Παπαδιαμάντη (δεν ανεβαίνουν στις σκάλες).

Δεν παραμένουν έξω από το χώρο του Σχολείου αφού παραδώσουν τα παιδιά τους για την αποφυγή συγχρωτισμού.

Το Ωράριο λειτουργίας για το  2020-2021 και για την αποφυγή του συγχρωτισμού παιδιών διαφορετικής ηλικίας στα διαλείμματα, ο Σ.Δ. του Σχολείου μας έχει αποφάσισε τη υιοθέτηση του ωραρίου λειτουργίας που αναφέρεται στον παραπάνω σύνδεσμο.

Το Ολοήμερο Πρόγραμμα λειτουργεί κανονικά με τήρηση των μέτρων που προβλέπονται στην παρούσα με ευθύνη του Διευθυντή/Προϊσταμένου της σχολικής μονάδας και των απασχολουμένων σε αυτό εκπαιδευτικών.

Οι απουσίες μαθητών σχετικά με τον κορονοϊό COVID-19 καταγράφονται, αλλά δεν προσμετρώνται, υπό προϋποθέσεις.

Λήφθηκαν μέτρα για την αποφυγή συγχρωτισμού των μαθητών/τριών στους διαδρόμους και τις σκάλες του κτηρίου πριν και μετά το διάλειμμα.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα του αερισμού των αιθουσών διδασκαλίας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του ΥΠΑΙΘ.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους, ενώ το σχολείο είναι «εξοπλισμένο» με αντισηπτικά. Ειδικά μέτρα ισχύουν για τα κυλικεία, σχετικά με τη λειτουργία τους και τα προϊόντα που θα μπορούν να παρέχουν προς πώληση.

Θα μοιραστούν επιπλέον δύο μάσκες για κάθε μαθητή/τρια που παρέλαβε το Σχολείο.

Ακόμη, προβλέπεται ο σχολαστικός καθαρισμός. Σχολαστικοί καθαρισμοί σε αίθουσες και εξοπλισμό προβλέπονται ειδικότερα για τα εργαστήρια πληροφορικής και για τα μουσικά όργανα.

  • Για την ώρα αναχώρηση θα γίνει χρήση περισσοτέρων της μίας εξόδου της σχολικής μονάδας.

 Πρώτη έξοδος επί της Παπαδιαμάντη για την  1η ομάδα (Α΄, Β΄ , Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις)

και δεύτερη έξοδος από τη Βαλαωρίτου για τη  2η ομάδα (Γ΄ και Δ΄ τάξεις)

Η 1η  Ομάδα (Α΄, Β΄ , Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις) έξοδος επί της Παπαδιαμάντη σχολάει:

Η Α΄ τάξη στις 13:00, η Β΄ τάξη στις 13:05, η Ε΄ τάξη  στις 13:10 και η ΣΤ΄ τάξη στις 13:15.

Η 2η Ομάδα (Γ΄ και Δ΄ τάξεις) έξοδος από τη Βαλαωρίτου σχολάει:

Η Γ΄ τάξη στις 13:05 και η Δ΄ τάξη στις 13:15.

Οι γονείς των μαθητών/τριών θα πρέπει να βρίσκονται στην πύλη αποχώρησης για την παραλαβή των παιδιών τους την ακριβή ώρα αποχώρησης που αναφέρεται παραπάνω.

Έχει γίνει πρόβλεψη για τα αδέλφια που φοιτούν σε άλλη τάξη με ποια τάξη θα αποχωρούν. Οι εκπαιδευτικοί έχουν ενημερώσει τηλεφωνικά τους γονείς

Δεν εισέρχεται κανείς γονέας/κηδεμόνας στο χώρο του Σχολείου χωρίς ραντεβού.

Επισημαίνεται ότι οι μαθητές για την μετακίνησή τους από και προ το Σχολείο είναι απαραίτητο το SMS  με κωδικό 4 και η  “η βεβαίωση κίνησης ” που, παρέχεται από τον Διευθυντή και είναι πάγια.

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον ΟΠΕΚΑ, εκτός απροόπτου όπως μας τονίστηκε, το Πρόγραμμα Σχολικών Γευμάτων θα συνεχιστεί κανονικά από Δευτέρα 11/1/2021.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας παρακαλούμε να συμβάλετε στην εφαρμογή των παραπάνω με την έγκαιρη παρουσία σας και την τήρηση αποστάσεων κατά την προσέλευση και την αποχώρηση. Παρακαλούμε επίσης για τους προφανείς λόγους να αποχωρείτε αμέσως μόλις παραδίδετε ή παραλαμβάνετε το παιδί σας. Υπενθυμίζουμε την οδηγία του ΥΠΑΙΘ οι μαθητές/τριες να παραλαμβάνονται από το ίδιο πρόσωπο ή από άτομο του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος (σύμφωνα με την Υπεύθυνη δήλωση αποχώρησης που έχετε καταθέσει στο Σχολείο).

Είναι σε όλους αντιληπτό πόσο δύσκολη από πολλές πλευρές είναι η συγκυρία που βιώνει η ανθρωπότητα και ιδίως τα παιδιά μας. Ας προσπαθήσουμε ΟΛΟΙ σε αυτήν την τελευταία φάση της πανδημίας να συμβάλουμε ώστε να γίνει στο σχολείο μας ότι είναι δυνατό τόσο για να προστατευτεί η υγεία ΟΛΩΝ μας όσο και για να υιοθετήσουν τα παιδιά μας θετικές στάσεις και συμπεριφορές, που θα τις διατηρήσουν και μετά την πανδημία.

Σας ευχόμαστε ΚΑΛΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ και ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ