Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Επιστολή προς γονείς της Β΄ Τάξης: Προγραμματισμός μαθήματος κολύμβησης σχολικού έτους 2023-24

Αγαπητοί γονείς,

 Στο πλαίσιο του έγκαιρου προγραμματισμού για την εφαρμογή του μαθήματος της κολύμβησης στο μάθημα Φυσικής Αγωγής των μαθητών/τριών της Γ΄ Τάξης σχολικού έτους 2023-24, παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε την υπεύθυνη δήλωση που αφορά στην άδεια μετακίνησης των μαθητών/τριών προς και από το κολυμβητήριο

Η δήλωση θα συμπληρωθεί από τους γονείς/κηδεμόνες και θα προσκομιστεί στο σχολείο σε έντυπη μορφή και κανονικά υπογεγραμμένη. Καταληκτική ημερομηνία της αποστολής της Υπεύθυνης Δήλωσης ορίζεται η 8/6/2021 και ημέρα Πέμπτη.

Με τη νέα σχολική χρονιά και πριν αρχίσουν τα μαθήματα κολύμβησης:

α) θα ενημερωθείτε για το ποιο θα είναι το κολυμβητήριο και για το πότε και ποιες θα είναι οι ημέρες που θα πηγαίνουν τα παιδιά για να κάνουν το μάθημά τους. Η μετακίνηση θα γίνεται με πούλμαν, το μάθημα διαρκεί ένα τρίμηνο, γίνεται μία φορά την εβδομάδα και διαρκεί ένα διδακτικό δίωρο (περιλαμβάνει μετάβαση στο κολυμβητήριο, διδασκαλία του αντικειμένου και επιστροφή στο σχολείο), οπότε τα παιδιά σε ορισμένο τρίμηνο, μία συγκεκριμένη εργάσιμη ημέρα και για ένα συγκεκριμένο διδακτικό δίωρο θα φεύγουν από και θα επιστρέφουν στο σχολείο με συνοδό τους την εκπαιδευτικό της Φυσικής Αγωγής. Για τα παιδιά που δεν θα συμμετέχουν, θα υπάρξει σχετική πρόβλεψη για τις ώρες παραμονής τους στο σχολείο μέχρι να επιστρέψει το τμήμα τους. Τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν, ο γονιός είναι μόνο υποχρεωμένος να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τον αθλητικό σάκο:

  • Μαγιό (κατά προτίμηση αθλητικό)
  • Κολυμβητικό σκουφάκι
  • Κολυμβητικά γυαλάκια ( προαιρετικά)
  • Σαγιονάρες
  • Μπουρνούζι ή πετσέτα
  • Μάλλινο σκουφάκι (όλες τις περιόδους)
  • 2ο ζευγάρι κάλτσες
  • 2η αλλαξιά ρούχων (προαιρετικά)
  • Χτένα

β) πριν ξεκινήσουν θα δοθούν στα παιδιά και έντυπες οδηγίες (τι χρειάζεται να έχουν μαζί τους, τι θα πρέπει να γνωρίζουν, πρόσθετοι κανόνες υγιεινής, τι θα πρέπει να προσέχουν γενικά).

                                                                                                   Με εκτίμηση

                                                                                  Από τη Διεύθυνση του σχολείου


Σημείωση: 1. Την προηγούμενη χρονιά, αν και υπήρξε προγραμματισμός για το Γ΄τρίμηνο, δυστυχώς τα μαθήματα δεν έγιναν σε κανένα από τα σχολεία του Περάματος επειδή ο διαγωνισμός για τη μετακίνηση των παιδιών κρίθηκε, για λόγους που δεν μας κοινοποιήθηκαν, άγονος. Ελπίζουμε φέτος να μην υπάρξει το ίδιο πρόβλημα και τα μαθήματα να πραγματοποιηθούν.

2. Σας ενημερώνουμε πως η συμμετοχή στο μάθημα των τμημάτων της Δ’ Τάξης (φετινή  Γ΄) της σχολικής μονάδας δεν είναι δυνατή, γιατί το σχολείο δεν γειτνιάζει με κολυμβητική δεξαμενή (έως 1.2 χιλ. από αυτό) και οι μαθητές/-τριες να μεταβαίνουν στο χώρο αυτό με τα πόδια, καθώς δεν προβλέπεται μέσο μεταφοράς.

3. Απαιτείται ο αριθμός που προβλέπει η νομοθεσία για μετακίνηση των μαθητών/-τριών εκτός των ορίων του σχολείου.


Υπεύθυνη Δήλωση έγγραφης συγκατάθεσης των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/-τριών:

Οδηγίες για την εφαρμογή του αντικειμένου της κολύμβησης

01-06-22  «Προγραμματισμός μαθήματος κολύμβησης σχολικού έτους 2022-2023»

Το έγγραφο σε μορφή pdf