Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Εγγραφές μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-25

Οδηγίες, Δικαιολογητικά

Σύμφωνα με το άρθρο 7 του ΠΔ 79/2017, το άρθρο 44 του ν. 4777/2021 και το άρθρο 23 του ν. 4559/2018), ανακοινώνουμε πως:
* Όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν από 1-1-2018 μέχρι και 31-12-2018 υποχρεούνται να φοιτήσουν κατά τη σχολική χρονιά 2024-2025  στην Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου.
* Η περίοδος των εγγραφών είναι από 1-3-2024 μέχρι και 20-3-2024.

Εγγραφή μαθητών στην Πρώτη Τάξη

Τα όρια της σχολικής περιφέρειας του 5ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος: Όρια 5ου ΔΣ Περάματος

Χάρτης ορίων της σχολικής περιφέρειας:  Χάρτης ορίων 5ου ΔΣ Περάματος

Πατήστε  εδώ για την Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση γονέα (αυτόματη φόρμα/έντυπο) ή  την ηλεκτρονική φόρμα-αίτηση εδώ

Πατήστε εδώ για το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ).

Πατήστε εδώ για την Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση εγγραφής στο ολοήμερο ή την ηλεκτρονική φόρμα-αίτηση εδώ

Πατήστε εδώ για την Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση Αποχώρησης.

 Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση του δεύτερου γονέα/κηδεμόνα:

Υπεύθυνη δήλωση :

  • Έκδοση υπεύθυνης δήλωσης
  • ψηφιακή Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία συμπληρώνετε το παρακάτω κείμενο:

    «Με ατομική μου/μας ευθύνη και εν γνώσει των συνεπειών του Νόμου περί ψευδούς δηλώσεως που προβλέπονται από τις διατάξεις της παραγράφου 6 του άρθρου 22 του Ν.1599/1986, δηλώνω/δηλώνουμε υπεύθυνα ότι είμαι/είμαστε   γονέας/κηδεμόνας του ……………………………………………………..  (Ονοματεπώνυμο του μαθητή)  και ότι ασκώ τη γονική επιμέλεια του τέκνου του οποίου αιτήθηκε την εγγραφή ο/η σύζυγός μου ……………………………………………………………………………, σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα και ότι όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στην αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση για την εγγραφή του/της γιού/κόρης μου  στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος είναι ορθά, αληθή  και ακριβή όπως και τα δικαιολογητικά που επισυνάπτω/επισυνάπτουμε.»

    Η υπεύθυνη δήλωση που θα εκδώσετε με αυτόν τον τρόπο είναι νομικά ισοδύναμη με υπεύθυνη δήλωση που φέρει το γνήσιο της υπογραφής

    Δες εδώ  τις οδηγίες για την έκδοση ψηφιακής Υπεύθυνης Δήλωσης από την ΕΨΠ [Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr)]

    ή υποβάλλεται την Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86 θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ.

    Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.


Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των

γονέων/κηδεμόνων τους. Οι Διευθυντές/τριες και οι Προϊστάμενοι/ες των Δημοτικών Σχολείων κάνουν δεκτές όλες ανεξαιρέτως τις αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις (Δικαιολογητικά).

Σημείωση: Από το σχολικό έτος 2022-2023 έχει τεθεί σε εφαρμογή νέο, αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου.  Όλοι οι γονείς και κηδεμόνες μαθητών/μαθητριών Δημοτικών Σχολείων, τα οποία έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του διευρυμένου ολοήμερου, θα ενημερωθούν από τους/τις Διευθυντές/ντριες των ανωτέρω σχολικών μονάδων ώστε να δηλώσουν, εφόσον το επιθυμούν, τη συμμετοχή των παιδιών τους σε αυτό.
Η αποχώρηση των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου που παρακολουθούν το αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου λαμβάνει χώρα ή στις 15:50, με το πέρας της δεύτερης διδακτικής ώρας της 2ης ζώνης, ή στις 17:30, με τη λήξη του προγράμματος. 

Πατήστε εδώ για την Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση εγγραφής στο ολοήμερο

Η εγγραφή για το ολοήμερο πρόγραμμα για του μαθητές/τριες για το Σχ. Έτος 2023-2024  θα πρέπει να γίνει το αργότερο ως τις 5/5/2023.

 


Σχολικός Οδηγός για γονείς μαθητών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων
Σκοπός του Οδηγού είναι μέσω της παροχής απλών και χρηστικών πληροφοριών να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο στη διάθεση των γονέων και κηδεμόνων. Συγκεκριμένα, μέσω του Οδηγού οι γονείς και κηδεμόνες έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν υπεύθυνα για πρακτικά ζητήματα που αφορούν μεταξύ άλλων στην εγγραφή των παιδιών τους στο σχολείο, στα δικαιολογητικά εγγραφής, στις ημερομηνίες έναρξης και λήξης των μαθημάτων, στην επικοινωνία με το σχολείο, στις υπηρεσίες και στις Δομές Υποστήριξης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και σε άλλα συναφή ζητήματα.

Ο συγκεκριμένος Σχολικός Οδηγός στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της οικογένειας και του σχολείου καθώς στην ουσιαστική επικοινωνία και τον διάλογο ανάμεσα στην οικογένεια και στο σχολείο, που αποτελούν θεμελιώδη στοιχεία για την ποιοτική εκπαίδευση του συνόλου των μαθητών και των μαθητριών της χώρας.

Ο Σχολικός Οδηγός απευθύνεται στους γονείς / κηδεμόνες των μαθητών / μαθητριών των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων. Σκοπός του είναι μέσω της παροχής απλών και χρηστικών πληροφοριών να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο στη διάθεση των γονέων/κηδεμόνων που θα ενισχύσει τη συνεργασία τους με τους εκπαιδευτικούς και συνακόλουθα θα συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Πιο συγκεκριμένα, ενημερώνει τους γονείς/κηδεμόνες για πρακτικά ζητήματα που αφορούν μεταξύ άλλων στην εγγραφή στο σχολείο, στα δικαιολογητικά εγγραφής, στις ημερομηνίες έναρξης και λήξης των μαθημάτων, στην επικοινωνία με το σχολείο, στις υπηρεσίες και στις δομές υποστήριξης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Σχετικά: Εγγραφές μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2023-24

 

5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Παπαδιαμάντη 2, Πέραμα
Τ.Κ. 188 63
Τηλ: 2104411010
2131301550
email: mail@5dim-peram.att.sch.gr

About 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

View all posts by 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ